Informasjon og kunnskap om Jesu Kristi Kirke av Siste Dagers Hellige Korrekt kunnskap om mormonere og Mormons bok Mormons bok vitner om Jesus Kristus og Bibelen.
Søk etter artikler
  Artikkelsamling
  Forskning på MB
  Kirken i Norge
  Linker
  Diverse
  Fra profeten
  Våre Vitnesbyrd

  TIL FORSIDEN


NYHETSBREV

Les Mormons bok

På dette nettstedet finner du omfattende informasjon om Mormons Bok og Jesu Kristi Kirke av Siste Dagers Hellige, også kalt 'mormonere'.

Dersom du har spørsmål er du hjertelig velkommen til å ta kontakt for å få mer informasjon, enten du er personlig interessert eller skal lage en skoleoppgave om kirken.

Vitnesbyrd menn
Vitnesbyrd kvinner

| Tilbake |

Nei takk, jeg drikker ikke - og ikke røyker jeg heller, forresten!


Vi avstår fra tobakk og andre skadelige stoffer

Vi avstår fra alkohol

Vi oppfordrer også til forsiktighet med alle vanedannende medisiner

Medlemmer av Jesu Kristi Kirke tror at kroppen er en gave fra Gud. Denne gaven forsøker vi å ta vare på så godt vi kan.

Jesu Kristi Kirkes første profet i moderne tid, Joseph Smith jr., mottok en åpenbaring fra Gud i 1833 etter at hans kone hadde reagert på at mennene i menigheten tygde skråtobakk på møtene. Hun syntes det var både grisete og lite passende. Joseph ble inspirert av hennes ord og gikk i bønn til Gud for å få råd om saken. Som resultat av denne bønnen fikk han en åpenbaring om at alkohol, tobakk og hete drikker (kaffe/te) ikke var godt for mennesket. Åpenbaringen inneholdt også råd om et godt kosthold, noe som i vår tid er spesielt aktuelt i den vestlige verden, der kombinasjonen av usunn mat og lite trim er et voksende helseproblem.

Åpenbaringen ble altså gitt i en tid der man ikke hadde noen vesentlige vitenskapelige holdepunkter angående f.eks. nikotin, kullos, tjære, koffein, tein, kolesterol osv. Det var med andre ord en til dels radikal ting å presentere for datidens kirkemedlemmer. Åpenbaringen ble gitt navnet "Visdomsordet", og var i begynnelsen kun ment som et råd til de troende. I 1851 ble visdomsordet gjort gjeldende som et bud for medlemmene av kirken.

Læren om å ta vare på kroppen sin så godt man kan er i tråd med prinsippet om "en sunn sjel i et sunt legeme". Både Bibelen og Mormons bok sier at "kroppen er et tempel for den hellige ånd". Vi skulle derfor passe på kroppen og ikke gjøre ting som påvirker den uheldig. Spesielt skulle vi forsøke å unngå ting man blir avhengig av, det man kaller for vanedannende stoffer. Man skal ikke gjøre seg til slave av noe, men beholde sin frihet til å velge hva man selv ønsker å gjøre. Hvis man er avhengig av f.eks. tobakk er man ikke lenger herre over sin egen kropp. Mange har smertelig erfart hvor vanskelig det kan være å slutte med en slik uvane.

Jeg som skriver denne artikkelen både røkte og brukte alkohol før jeg ble medlem av Jesu Kristi Kirke som 20-åring. Jeg drakk også kaffe og te. For å si det slik: Jeg savner liksom ikke noen av delene. Følelsen av å bestemme over sin egen kropp er en stor belønning i seg selv. Når Bibelen i tillegg sier at kroppen er et tempel for den Hellige Ånd, føler jeg et sterkt behov for å sørge for å gjøre kroppen min til en mest mulig verdig bolig for den Hellige Ånds påvirkning.

Dersom man absolutt savner smaken av øl finnes det i dag alkoholfrie alternativer som f.eks. Munkholm og Clausthaler. Det er ikke uvanlig at medlemmer drikker koffeinfri kaffe, og det er ingenting i veien for å drikke f.eks. urtete eller nypete. Det finnes i dag mengder av forskningsrapporter som klart sier at både kaffe og te er ren gift for kroppen. Misbruk av piller i ulike former gir ofte avhengighet og ulike bivirkninger. Vi oppfordrer derfor alle til å være selvkritiske og våkne i bruken av tabletter og medisiner som gis på resept, selv om dette selvsagt kan være vanskelig i en del tilfeller.

Vi kan gjerne kalle visdomsordet for en helselov. Til dem som følger denne loven er det gitt løfter om både åndelige og fysiske velsignelser. En av de mest innlysende velsignelsene er bedre helse og en bedre alderdom enn man ville hatt hvis man ikke levde et sunt liv.

Ref: FHR (21.05.06)

Utskriftsvennlig versjon Klikk for en utskriftsvennlig versjon av artikkelen!En velsignet god påske til alle!
Vi vil ønske deg en riktig god påske i det vi minnes vår Frelser Jesus Kristus i denne høytiden som markerer det store sonoffer han gjorde for menneskeheten.


Jesus Kristus - julens store midtpunkt
I desember feirer store deler av verden julehøytiden. Julen og det kristne budskap henger nøye sammen. De samme juleprinsipper er felles for de aller fleste kristne kirkesamfunn, også mormonere (medlemmer av Jesu Kristi Kirke av Siste Dagers Hellige).


Frelsesplanen
De fleste mennesker har fundert over meningen med livet. Hvor kommer vi fra, hvorfor er vi her på jorden, og hvor går vi etter døden? Her finner du en kort oversikt over Guds plan for deg og alle andre mennesker.


Send et julekort fra Kristus.no!
Nå kan du sende et julekort fra postkortsiden på www.kristus.no. Tjenesten er selvsagt helt gratis og en fin måte å minne venner og kjente om at du bryr deg om dem.


Kirkens statistiske rapport for 2004
Det første presidentskap utgav følgende rapport over Kirkens vekst og status pr. 31. desember 2004.


Kirken oppfordrer til generøs støtte til ofrene i Asia
Det første presidentskap i Jesu Kristi Kirke av Siste Dagers Hellige ber sine 12 millioner medlemmer over hele verden om å være generøse i sin støtte til humanitær hjelp til katastrofeofrene i Sør-Asia.


Nytt offisielt norsk kirke-nettsted
Jesu Kristi Kirke i Norge vil snart få sitt første virkelige offisielle nettsted. Tidligere har det bare eksistert halv-offisielle løsninger. Lanseringen vil etter planen finne sted i midten av september 2003.


Berømte medlemmer av Jesu Kristi Kirke
Fra tid til annen får vi spørsmålet "finnes det noen berømte mormonere?". Her finner du et lite utvalg av medlemmer som har markert seg gjennom musikk, film, forskning, oppfinnelser og politikk.


Mormons bok på Internett - på NORSK!
Vi har den glede av å fortelle at Mormons Bok nå kan leses på Internett - på norsk! Hele boken er fullt søkbar, slik at man lett kan finne frem til relaterte skriftsteder. Her kan du følge med på hvor langt arbeidet har kommet.


Gleden ved å være kvinne
"Guds døtre vet at det er kvinners omsorgsfulle natur som kan bringe evige velsignelser, og de lever slik at de fremelsker denne guddommelige egenskapen."


Er det en synd å være rik?
Fordømmer Mormons bok rikdom? Kan det noen gang være godt i Guds øyne at èn person råder over store ressurser samtidig som en annen ikke har nok til livets opphold. Er penger i seg selv en negativ ting? (Jakobs bok, 2:12-21)


Dåp for de døde
Mange synes at 'dåp for de døde' høres rart ut fordi de ikke vet hva det innebærer. Her finner du en forklaring på hva stedfortredende dåp for avdøde slektninger dreier seg om, og hvorfor det er et viktig kristent prinsipp.

Flere artikler

Juleevangeliet, Lukas 2:1-20


Gud har fremdeles profeter på jorden!
'En bibel, en bibel! Vi har en bibel, og der kan ikke være noen annen bibel.' (2. Nephi 29:3). Hvorfor tror så mange at Gud ikke lenger taler til menneskene?


En historie om fristelse, prøvelser og motgang
"Nå forstår jeg at det Gud ser hos sine barn, er skjult for mennesker, som bare ser sine søsken fra utsiden."


Sett inn vår nyhetsticker på ditt eget nettsted
Nå kan du legge inn en nyhetsticker på ditt eget nettsted som alltid viser de siste artiklene fra SisteDagersHellige.no. Her finner du raskt ut hvordan du gjør det!


Send et postkort fra Kristus.no!
Nå kan du sende gratis postkort til venner og kjente med motiver av Jesus, blomster og andre positive bilder. Gjør noen andre glade ved å gi dem litt oppmerksomhet!


Er vi bedre enn andre...?
Religiøse mennesker kan ha en uheldig tendens til å oppfatte seg selv som bedre enn andre, bare fordi de tilhører en organisasjon som de har stor tillit til. Hvilken holdning har medlemmer av Jesu Kristi Kirke til dette?


Mormonkirken - hva er det egentlig?
Kallenavnet "mormonkirken" brukes av mange, til tross for at kirkens navn alltid har vært Jesu Kristi Kirke av Siste Dagers Hellige.


Jeg kjenner en mormoner...
Er du kollega, arbeidsgiver, bekjent, lærer, medelev eller nabo av et medlem av Jesu Kristi Kirke av Siste Dagers Hellige? Er det noe spesielt du burde vite om?


Hva forkynner Jesu Kristi Kirke av SDH?
Kirkens lære omfatter hele Guds plan for menneskeheten. Den er derfor umulig å legge frem "på 5 minutter". Her har vi likevel forsøkt å trekke frem noen viktige punkter i det gjengitte Jesu Kristi evangelium. Hva tror egentlig 'mormonere' på?


Hva menes med 'Siste Dagers Hellige'?
Tror 'mormonere' at de er mer hellige enn andre? Svaret er et selvfølgelig nei. Hva menes da egentlig med den siste delen av kirkens navn, "siste dagers hellige"?


Søndagsmøter i Jesu Kristi Kirke
Hvordan er gudstjenesten bygd opp og hva skjer egentlig på søndagsmøtene?


Diverse artikler


Få Mormons bok gratis
Dersom du synes Mormons bok virker interessant kan vi sende den i posten eller levere den helt gratis og uforpliktende til deg!


Vår himmelske Fader har en spesiell plan
Jeg vet at din himmelske Fader har en spesiell plan for deg og din familie om å vende tilbake for å bo sammen med ham. La oss dra hjem.


TIPS EN BEKJENT
om denne artikkelen!

Ditt navn:

Din e-post:

Mottakers navn:

Mottakers e-post:

Din kommentar:Dette er ikke Kirkens offisielle nettsted, men drives av aktive medlemmer av Kirken,
med samme mål og lære som Jesu Kristi Kirke av Siste Dagers Hellige.
Publiseringsløsning © WebBusiness AS 1999-2007