Informasjon og kunnskap om Jesu Kristi Kirke av Siste Dagers Hellige Korrekt kunnskap om mormonere og Mormons bok Mormons bok vitner om Jesus Kristus og Bibelen.
Søk etter artikler
  Artikkelsamling
  Forskning på MB
  Kirken i Norge
  Linker
  Diverse
  Fra profeten
  Våre Vitnesbyrd

  TIL FORSIDEN


NYHETSBREV

Les Mormons bok

På dette nettstedet finner du omfattende informasjon om Mormons Bok og Jesu Kristi Kirke av Siste Dagers Hellige, også kalt 'mormonere'.

Dersom du har spørsmål er du hjertelig velkommen til å ta kontakt for å få mer informasjon, enten du er personlig interessert eller skal lage en skoleoppgave om kirken.

Vitnesbyrd menn
Vitnesbyrd kvinner

| Tilbake |

Jeg kjenner en mormoner...

Er du kollega, arbeidsgiver, bekjent, lærer, medelev eller nabo av et medlem av Jesu Kristi Kirke av Siste Dagers Hellige? Er det noe spesielt du burde vite om?


Kirkens medlemmer oppfordres til å leve aktivt, delta i samfunnet, og glede seg over livets gave.
Fra tid til annen dukker det opp misforståelser omkring hvordan medlemmer av kirken egentlig lever. I denne oversikten vil du se at "mormonere" (kallenavnet på kirkens medlemmer) er vanlige mennesker som ikke skiller seg nevneverdig ut fra andre nordmenn.

Kanskje ikke alt er slik som du har hørt fra andre likevel...?

1) Høytider og merkedager
Vi feirer alle vanlige høytider og merkedager på vanlig måte, enten det gjelder nyttårsaften, 17. mai, St. Hans, gebursdager, jul eller påske.

2) I samfunnet
Kirkens medlemmer oppfordres til å engasjere seg og delta i samfunnet, både gjennom politikk, foreninger, organisasjoner og idrett. Vi tror det er viktig å forsøke å bidra til samfunnets utvikling på en konstruktiv og brobyggende måte. Vi håper kirkens medlemmer har det like hyggelig sammen med gode venner utenfor kirken som sammen med trosfrender.

3) Uteliv og festing
Et medlem av kirken kan selvsagt gå på diskotek, kino eller restaurant. Det er opp til den enkelte å vurdere hvordan man oppfører seg "passende" når man er ute, og hvilken type festligheter og festing som er "passende". Foreldre oppfordres til å lære sine barn å holde seg borte fra fester med misbruk av alkohol og/eller dop.

4) Helse, mat og drikke
Kirken har en "helselov". Kroppen er en gave fra Gud som vi forsøker å ta vare på. Aktive medlemmer benytter hverken tobakk eller alkohol. De drikker heller ikke kaffe og te (men hvis vedkommende liker koffeinfri kaffe eller urte-te kan du gjerne servere det). Du kan også servere alle typer mat. Les mer om årsaken til helseloven ved å klikke her.

5) Kristne?
Kirken bærer navnet til Jesus Kristus, Guds Sønn, verdens frelser og forløser. Mormons bok regnes som Guds ord på lik linje med Bibelen, og begge disse samlingene med hellige skrifter brukes om hverandre.

Aktive medlemmer regner i aller høyeste grad seg selv som kristne. De tror at Jesus er veien, sannheten og livet, og ellers alt som Bibelen vitner om. Kirkens egentlige navn er ikke "mormonkirken" (som er et kallenavn), men Jesu Kristi Kirke av Siste Dagers Hellige. Kirken regnes som tolerant overfor andre trosretninger og dømmer ingen til fortapelse fordi de har en annen tro - snarere tvert i mot.

6) Søndagen
Aktive medlemmer av kirken er trofaste kirkegjengere. Det er vanlig å gå i kirken hver eneste søndag, på både søndagsskoleklasser og gudstjeneste. Resten av søndagen holdes hellig, noe som betyr at man forsøker å unngå f.eks. både jobb og handleturer. Det er vanlig med en avslappende ettermiddag sammen med familie og venner. Man kan også ta en tur i skogen, lese en god bok eller gjøre andre avkoblende ting.

7) Klær og mote
Det finnes ingen faste regler om spesielle klesdrakter eller annet som har med utseende å gjøre, men kirkens heltidsmisjonærer går med hvit skjorte, slips og navneskilt mens de er på misjon. Vanlige medlemmer oppfordres til å unngå tøy som kan oppfattes som støtende eller provoserende. Det finnes store mengder passende moteriktig og stilfullt tøy, og man oppfordres til å kle seg både pent, smakfullt og tiltalende, og generelt til å være velstelte. Det oppfordres til å unngå piercing og tatoveringer, noe som stort sett er en vanlig holdning i norsk oppdragelse.

8) På jobben
Som kollega eller arbeidsgiver av et medlem av kirken håper vi du har fått en arbeidssom og ærlig person å jobbe sammen med. Det er ingen spesielle ting du trenger å ta hensyn til. På julebordet har du dessuten en potensiell sjåfør som garantert ikke ombestemmer seg i siste liten om hvorvidt han skal holde seg edru eller ikke. :-)

9) Kjærester?
Dersom du har blitt kjent med en siste dagers hellig som du liker veldig godt, lurer du kanskje på hva det vil innebære hvis dere blir kjærester. Du bør huske på at mormonere flest har et høyt ønske om å inngå tempelekteskap med et annet medlem av kirken. Slike ekteskap binder både ektefeller og deres barn sammen for all evighet. Dersom din kjæreste er et aktivt medlem av kirken, vil du derfor før eller senere oppleve at han/hun ønsker at du skal undervises av kirkens misjonærer, men det er selvsagt ingen krav for kirkens medlemmer å gifte seg "innenfor kirken".

Du bør i tillegg til dette være klar over at kirkens medlemmer oppfordres til å unngå sex og intim kroppskontakt før man gifter seg, noe som ikke lenger er så vanlig i vår tid.

10) På skolen
Barna læres opp til å velsigne maten når de skal spise, men foreldrene har ansvar for å lære barna at det er mange som ikke er vant til å gjøre dette. Dette vil derfor ikke være et problem når skolematen skal spises. Barnet vil finne det naturlig hvis læreren ønsker å synge et bordvers eller holde takkebønn for maten i klasserommet.

Når det gjelder KRL (Kristendom, religion og livssyn) deltar barna selvsagt i undervisningen på vanlig måte. Sjansen er tilstede for at barnet vil være engasjert og interessert i faget, ettersom det er vant til å delta i søndagsskoleklasser i kirken. Der har man åpenhet om at ulike mennesker har ulik tro og at det er viktig å respektere hverandre. Barnet har likevel bevissthet om hva det selv tror på, og kan komme til å gi uttrykk for det i timene. Med andre ord har læreren her en ressursperson i faget.

Dersom du har spørsmål om din kollega, venn eller nabo oppfordrer vi deg til å spørre vedkommende selv. Åpenhet settes alltid pris på. :-)


Ref: FHR (28.02.03)

Utskriftsvennlig versjon Klikk for en utskriftsvennlig versjon av artikkelen!En velsignet god påske til alle!
Vi vil ønske deg en riktig god påske i det vi minnes vår Frelser Jesus Kristus i denne høytiden som markerer det store sonoffer han gjorde for menneskeheten.


Jesus Kristus - julens store midtpunkt
I desember feirer store deler av verden julehøytiden. Julen og det kristne budskap henger nøye sammen. De samme juleprinsipper er felles for de aller fleste kristne kirkesamfunn, også mormonere (medlemmer av Jesu Kristi Kirke av Siste Dagers Hellige).


Nei takk, jeg drikker ikke - og ikke røyker jeg heller, forresten!
Medlemmer av Jesu Kristi Kirke tror at kroppen er en gave fra Gud. Denne gaven forsøker vi å ta vare på så godt vi kan.


Frelsesplanen
De fleste mennesker har fundert over meningen med livet. Hvor kommer vi fra, hvorfor er vi her på jorden, og hvor går vi etter døden? Her finner du en kort oversikt over Guds plan for deg og alle andre mennesker.


Send et julekort fra Kristus.no!
Nå kan du sende et julekort fra postkortsiden på www.kristus.no. Tjenesten er selvsagt helt gratis og en fin måte å minne venner og kjente om at du bryr deg om dem.


Kirkens statistiske rapport for 2004
Det første presidentskap utgav følgende rapport over Kirkens vekst og status pr. 31. desember 2004.


Kirken oppfordrer til generøs støtte til ofrene i Asia
Det første presidentskap i Jesu Kristi Kirke av Siste Dagers Hellige ber sine 12 millioner medlemmer over hele verden om å være generøse i sin støtte til humanitær hjelp til katastrofeofrene i Sør-Asia.


Nytt offisielt norsk kirke-nettsted
Jesu Kristi Kirke i Norge vil snart få sitt første virkelige offisielle nettsted. Tidligere har det bare eksistert halv-offisielle løsninger. Lanseringen vil etter planen finne sted i midten av september 2003.


Berømte medlemmer av Jesu Kristi Kirke
Fra tid til annen får vi spørsmålet "finnes det noen berømte mormonere?". Her finner du et lite utvalg av medlemmer som har markert seg gjennom musikk, film, forskning, oppfinnelser og politikk.


Mormons bok på Internett - på NORSK!
Vi har den glede av å fortelle at Mormons Bok nå kan leses på Internett - på norsk! Hele boken er fullt søkbar, slik at man lett kan finne frem til relaterte skriftsteder. Her kan du følge med på hvor langt arbeidet har kommet.


Gleden ved å være kvinne
"Guds døtre vet at det er kvinners omsorgsfulle natur som kan bringe evige velsignelser, og de lever slik at de fremelsker denne guddommelige egenskapen."


Er det en synd å være rik?
Fordømmer Mormons bok rikdom? Kan det noen gang være godt i Guds øyne at èn person råder over store ressurser samtidig som en annen ikke har nok til livets opphold. Er penger i seg selv en negativ ting? (Jakobs bok, 2:12-21)


Dåp for de døde
Mange synes at 'dåp for de døde' høres rart ut fordi de ikke vet hva det innebærer. Her finner du en forklaring på hva stedfortredende dåp for avdøde slektninger dreier seg om, og hvorfor det er et viktig kristent prinsipp.

Flere artikler

Juleevangeliet, Lukas 2:1-20


Gud har fremdeles profeter på jorden!
'En bibel, en bibel! Vi har en bibel, og der kan ikke være noen annen bibel.' (2. Nephi 29:3). Hvorfor tror så mange at Gud ikke lenger taler til menneskene?


En historie om fristelse, prøvelser og motgang
"Nå forstår jeg at det Gud ser hos sine barn, er skjult for mennesker, som bare ser sine søsken fra utsiden."


Sett inn vår nyhetsticker på ditt eget nettsted
Nå kan du legge inn en nyhetsticker på ditt eget nettsted som alltid viser de siste artiklene fra SisteDagersHellige.no. Her finner du raskt ut hvordan du gjør det!


Send et postkort fra Kristus.no!
Nå kan du sende gratis postkort til venner og kjente med motiver av Jesus, blomster og andre positive bilder. Gjør noen andre glade ved å gi dem litt oppmerksomhet!


Er vi bedre enn andre...?
Religiøse mennesker kan ha en uheldig tendens til å oppfatte seg selv som bedre enn andre, bare fordi de tilhører en organisasjon som de har stor tillit til. Hvilken holdning har medlemmer av Jesu Kristi Kirke til dette?


Mormonkirken - hva er det egentlig?
Kallenavnet "mormonkirken" brukes av mange, til tross for at kirkens navn alltid har vært Jesu Kristi Kirke av Siste Dagers Hellige.


Hva forkynner Jesu Kristi Kirke av SDH?
Kirkens lære omfatter hele Guds plan for menneskeheten. Den er derfor umulig å legge frem "på 5 minutter". Her har vi likevel forsøkt å trekke frem noen viktige punkter i det gjengitte Jesu Kristi evangelium. Hva tror egentlig 'mormonere' på?


Hva menes med 'Siste Dagers Hellige'?
Tror 'mormonere' at de er mer hellige enn andre? Svaret er et selvfølgelig nei. Hva menes da egentlig med den siste delen av kirkens navn, "siste dagers hellige"?


Søndagsmøter i Jesu Kristi Kirke
Hvordan er gudstjenesten bygd opp og hva skjer egentlig på søndagsmøtene?


Diverse artikler


Få Mormons bok gratis
Dersom du synes Mormons bok virker interessant kan vi sende den i posten eller levere den helt gratis og uforpliktende til deg!


Vår himmelske Fader har en spesiell plan
Jeg vet at din himmelske Fader har en spesiell plan for deg og din familie om å vende tilbake for å bo sammen med ham. La oss dra hjem.


TIPS EN BEKJENT
om denne artikkelen!

Ditt navn:

Din e-post:

Mottakers navn:

Mottakers e-post:

Din kommentar:Dette er ikke Kirkens offisielle nettsted, men drives av aktive medlemmer av Kirken,
med samme mål og lære som Jesu Kristi Kirke av Siste Dagers Hellige.
Publiseringsløsning © WebBusiness AS 1999-2007