Informasjon og kunnskap om Jesu Kristi Kirke av Siste Dagers Hellige Korrekt kunnskap om mormonere og Mormons bok Mormons bok vitner om Jesus Kristus og Bibelen.
Søk etter artikler
  Artikkelsamling
  Forskning på MB
  Kirken i Norge
  Linker
  Diverse
  Våre Vitnesbyrd

  TIL FORSIDEN


KONTAKTSKJEMA
NYHETSBREV

Les Mormons bok

På dette nettstedet finner du omfattende informasjon om Mormons Bok og Jesu Kristi Kirke av Siste Dagers Hellige, også kalt 'mormonere'.

Dersom du har spørsmål er du hjertelig velkommen til å ta kontakt for å få mer informasjon, enten du er personlig interessert eller skal lage en skoleoppgave om kirken.

Vitnesbyrd menn
Vitnesbyrd kvinner

| Tilbake |


En historie om fristelse, prøvelser og motgang
"Nå forstår jeg at det Gud ser hos sine barn, er skjult for mennesker, som bare ser sine søsken fra utsiden."

En mann, som bare noen dager tidligere hadde forlatt jordelivet og gått til åndeverden, fikk anledning til å besøke jorden sammen med en engel.

På veien møtte de en rik, sunn og vellykket mann som av og til ble fristet av en bitteliten djevel.
- "Hva ser du?", spurte engelen sin følgesvenn.
- "Jeg tror denne mannen må være en sann troende, siden han bare blir fristet av en slik liten djevel. Dessuten har han også blitt velsignet med både rikdom og god helse!". 
- "Husk det du har sett og det du tenkte", sa engelen før de gikk videre.

Etter en stund kom de til et avsidesliggende sted, der en sliten og syk mann satt på toppen av en gressbakke. Rundt ham var det en hel samling djevler, den ene større og mer ondskapsfull enn den andre.
- "Hva ser du nå?", spurte engelen.
- "Jeg tror denne mannen må være en svak sjel. Han er jo helt omringet av de verste djevler som frister ham så godt de kan, og han er heller ikke velsignet med hverken rikdom eller god helse".
- "Husk det du har sett og det du tenkte", sa engelen igjen.

Mannen ble nå litt forvirret av engelens korte svar, og spurte om han ikke hadde sett og tenkt rett. Engelen svarte:
- "Du så bare det ytre, men Gud ser menneskets indre. Den første mannen elsket denne verdens rikdom, sin egen velstand og det verden ellers tilbyr av kortvarige gleder. Han var svak for den minste fristelse som vil lede ham bort fra veien som fører tilbake til Gud. Alt som trengtes for å holde ham borte, var fristelsene til en bitteliten djevel."

Mannen forstod han hadde tatt feil, men kom plutselig på den andre mannen de møtte.
- "Hva med den andre, stakkarslige mannen da? Hadde jeg rett angående ham?"
Engelen svarte:
- "Den andre mannen elsket Gud og de ting som varer også etter at han forlater dette livet. Han ble fristet og prøvet i mangt og meget, men til tross for den store skaren av djevler som forsøkte å villede ham, holdt han seg nær til Gud og holdt med fred i sitt sinn ut til enden."

Da sa mannen ydmykt til engelen:
- "Nå forstår jeg at det Gud ser hos sine barn, er skjult for mennesker, som bare ser sine søsken fra utsiden."
Engelen svarte:
- "Ja, og den som holder seg nær til Gud og holder ut i store prøvelser, vil veiledes, trøstes og styrkes av den hellige Ånd mens han lever på jorden, og gis en glede og belønning i det neste liv som langt overstiger størrelsen på den motgang han opplevde her."


Denne oppdiktede historien kan bidra til ettertanke for både dem med store og små utfordringer i livet. Historien indikerer ikke at medgang betyr at en person ikke holder seg nær til Gud.

Herren velsigner oss på mange ulike måter, det er opp til oss å være takknemlige og å bruke velsignelsene til våre medmenneskers beste. Kjærlighet til penger er roten til mye ondt, men med rikdom kan man også velsigne dem som er i nød. Noen av oss rammes av motgang, fristelser og utfordringer som enkelte kan feiltolke som tegn på mislykkethet eller svakhet. Det er bare Gud som ser det enkelte menneskes hjerte, den sanne karakter og vesen.

"(Jesus) vendte seg til forsamlingen igjen... og sa til dem: Sannelig, sannelig sier jeg dere: Døm ikke, for at dere ikke skal bli dømt. For med den samme dom som dere dømmer, skal dere selv dømmes, og med det mål dere måler, skal dere selv bli målt."
Ref: FHR (05.05.05)

Utskriftsvennlig versjon Klikk for en utskriftsvennlig versjon av artikkelen!


FRA FORSIDEN:

Send et postkort fra Kristus.no!: Nå kan du sende gratis postkort til venner og kjente med motiver av Jesus, blomster og andre positive bilder. Gjør noen andre glade ved å gi dem litt oppmerksomhet!  
[ Les mer ]

Jeg kjenner en mormoner...: Er du kollega, arbeidsgiver, bekjent, lærer, medelev eller nabo av et medlem av Jesu Kristi Kirke av Siste Dagers Hellige? Er det noe spesielt du burde vite om?  
[ Les mer ]

Særtrekk ved Jesu Kristi Kirke av SDH : Mange lurer på hva som skiller kirkens lære fra andre kristne trosretninger. Her finner du en oversikt over åtte viktige forskjeller og særtrekk i den såkalte "mormonkirken", samt linker til andre relevante artikler.  
[ Les mer ]

Er vi bedre enn andre...?: Religiøse mennesker kan ha en uheldig tendens til å oppfatte seg selv som bedre enn andre, bare fordi de tilhører en organisasjon som de har stor tillit til. Hvilken holdning har medlemmer av Jesu Kristi Kirke til dette?  
[ Les mer ]

Få Mormons bok gratis: Dersom du synes Mormons bok virker interessant kan vi sende den i posten eller levere den helt gratis og uforpliktende til deg!  
[ Les mer ]

Hvorfor finnes det mormonere?: Hvorfor er Jesu Kristi Kirke den viktigste religiøse organisasjon på jorden i dag? Hva var årsaken til at Jesu Kristi evangelium måtte gis tilbake til jorden, og at kirken måtte bygges opp fra bunnen av?  
[ Les mer ]


Den hvite gud med skjegg som besøkte Amerika: Overalt de reiste i den nye verden, ble misjonærer, nybyggere, kolonister og erobrere fortalt merkelige historier om en hvit besøkende med skjegg som kom i gamle tider - lenge før Columbus - og brakte en høyere sivilisasjon med seg.  
[ Les mer ]

www.SisteDagersHellige.no har som overordnet mål å spre det sanne budskapet om Jesus Kristus og Guds plan for menneskene.

Dette er ikke Kirkens offisielle nettsted, men det drives likevel med samme mål og lære som Jesu Kristi Kirke av Siste Dagers Hellige. SisteDagersHellige.no eies og drives av firmaet ABC-nett. Ansvarlig redaktør: F.H. Røed


12.11.05:
Tilgivelse

11.08.05:
Pornografi - et tragisk onde blant oss

09.06.05:
Vår Fader elsker meg

04.06.05:
Dette er Herrens evangelium

04.06.05:
Jeg vet at denne kirken er Jesu Kristi sanne og levende kirke

23.05.05:
Spør Gud av et oppriktig hjerte

18.05.05:
Abort og det ufødte liv

16.05.05:
Jeg vet nå hvem Gud og Jesus Kristus er

08.05.05:
Det har aldri vært tvil i mitt sinn

05.05.05:
En historie om fristelse, prøvelser og motgang

26.04.05:
Hvordan fikk jeg fred i min sjel?

29.02.05:
Kirkens statistiske rapport for 2004

12.12.04:
Den levende Kristus - apostlenes vitnesbyrd

24.03.04:
Gud viste meg hvor jeg skulle gå

01.11.03:
Mormonkirken - hva er det egentlig?

13.08.03:
Handlefrihet - menneskets frihet til å velge sin egen vei

27.05.03:
Guddommen

07.05.03:
Misjonærer og misjonærarbeid i Jesu Kristi Kirke

12.02.03:
Hva menes med 'Siste Dagers Hellige'?

04.02.03:
Hva er egentlig meningen med livet?

18.01.03:
Jeg visste at jeg kom til å bli døpt

06.01.03:
Berømte medlemmer av Jesu Kristi Kirke

08.10.02:
Bibelen og Mormons bok er begge Guds ord

02.10.02:
Basketball i Norge - og mormonere


TIPS EN BEKJENT
om denne artikkelen!

Ditt navn:

Din e-post:

Mottakers navn:

Mottakers e-post:

Din kommentar:Dette er ikke Kirkens offisielle nettsted. SisteDagersHellige.no eies og drives av firmaet ABC-nett, org. nr. 983 182 364,
med samme mål og lære som Jesu Kristi Kirke av Siste Dagers Hellige. Ansvarlig redaktør: Finn H. Røed
Programvare og design © WebBusiness AS 1999-2006