Informasjon og kunnskap om Jesu Kristi Kirke av Siste Dagers Hellige Korrekt kunnskap om mormonere og Mormons bok Mormons bok vitner om Jesus Kristus og Bibelen.
Søk etter artikler
  Artikkelsamling
  Forskning på MB
  Kirken i Norge
  Linker
  Diverse
  Våre Vitnesbyrd

  TIL FORSIDEN


KONTAKTSKJEMA
NYHETSBREV

Les Mormons bok

På dette nettstedet finner du omfattende informasjon om Mormons Bok og Jesu Kristi Kirke av Siste Dagers Hellige, også kalt 'mormonere'.

Dersom du har spørsmål er du hjertelig velkommen til å ta kontakt for å få mer informasjon, enten du er personlig interessert eller skal lage en skoleoppgave om kirken.

Vitnesbyrd menn
Vitnesbyrd kvinner

| Tilbake |

Misjonærer og misjonærarbeid i Jesu Kristi Kirke
Jesu Kristi Kirke av Siste Dagers Hellige er aktivt engasjert i å undervise Jesu Kristi gjengitte evangelium.


To misjonærer fra Jesu Kristi Kirke
Jesus sa: “Gå derfor ut og gjør alle folkeslag til disipler, idet dere døper dem til Faderens og Sønnens og Den Hellige Ånds navn og lærer dem å holde alt det jeg har befalt dere.” (Matteus 28:19-20).

Mer enn 60.000 frivillige misjonærer over hele verden deler den gleden de har funnet i evangeliet med andre. De fleste av dem er unge og ugifte, og de tjener en heltidsmisjon på mellom 18 og 24 måneder der de selv dekker utgiftene til livets opphold. Disse misjonærene deler et budskap om Jesus Kristus og Hans forsoning med alle mennesker. De underviser om vår Himmelske Faders store frelsesplan som gir oss alle muligheten til å komme tilbake til Ham.

Misjonærene er vanligvis mellom 19-21 år gamle. Mange pensjonister, både menn og kvinner og ektepar, reiser også på misjon. Det å reise på misjon er helt frivillig, og man mottar ikke lønn eller andre godtgjørelser. Misjonærene avtjener sin misjon der de blir kalt til å tjene av Kirken.

Før man reiser på misjon må man godkjennes av kirkens ledelse. Enhver misjonær blir etter anbefaling fra lokale ledere kalt til sin misjon fra kirkens hovedkvarter. Misjonæren reiser først til et av 15 mulige opplæringssentere verden over for å få en tre ukers opplæring, eller eventuelt ni uker hvis vedkommende skal reise til et land med et fremmedspråk.

Misjonærene er instruert til å ha dyp respekt for landets lover og tradisjoner / skikker i det landet de skal misjonere i. De skal også respektere enkeltmenneskers rett til selv å bestemme hvordan de ønsker å tilbe Gud. 

Misjonærene underviser i evangeliet til dem som er interessert. De utfører også samfunnstjeneste og hjelper mennesker som trenger hjelp. Noen har spesielle oppgaver med helsearbeid, samfunnsoppgaver eller andre behov som kan være aktuelle.

Det er i overkant av 60 heltidsmisjonærer som tjener her i Norge. De fleste av disse er unge amerikanske menn som har valgt å vie to år av sitt liv på å bringe mennesker til Kristus, men det finnes også både kvinnelige misjonærer og ektepar som misjonerer på heltid i vårt land. Hvis de banker på din dør eller hvis du møter dem på gaten håper vi du setter av litt tid til å høre på det budskapet de så gjerne vil dele med deg. Dersom du likevel ikke ønsker å snakke med dem, vil de være høflige og ikke opptre påtrengende.

I de ulike lokale menighetene drives det også misjonærarbeid i samarbeid med heltidsmisjonærene. Vanlige medlemmer kan ha oppgaver som lokale misjonærer der forkynnelsen utføres etter behov.

Du kan kontakte misjonskontoret i Norge hvis du har spørsmål om misjonærarbeidet: Den Norske Misjon, Bærumsv. 373, 1346 GJETTUM. Telefon: 67 52 12 70. Du kan også kontakte den enkelte menighet. Du finner menighetsoversikt for hele Norge via hovedmenyen til venstre (velg linken "Kirken i Norge").

Ref: FHR (07.05.03)

Utskriftsvennlig versjon Klikk for en utskriftsvennlig versjon av artikkelen!


FRA FORSIDEN:

Send et postkort fra Kristus.no!: Nå kan du sende gratis postkort til venner og kjente med motiver av Jesus, blomster og andre positive bilder. Gjør noen andre glade ved å gi dem litt oppmerksomhet!  
[ Les mer ]

Jeg kjenner en mormoner...: Er du kollega, arbeidsgiver, bekjent, lærer, medelev eller nabo av et medlem av Jesu Kristi Kirke av Siste Dagers Hellige? Er det noe spesielt du burde vite om?  
[ Les mer ]

Særtrekk ved Jesu Kristi Kirke av SDH : Mange lurer på hva som skiller kirkens lære fra andre kristne trosretninger. Her finner du en oversikt over åtte viktige forskjeller og særtrekk i den såkalte "mormonkirken", samt linker til andre relevante artikler.  
[ Les mer ]

Er vi bedre enn andre...?: Religiøse mennesker kan ha en uheldig tendens til å oppfatte seg selv som bedre enn andre, bare fordi de tilhører en organisasjon som de har stor tillit til. Hvilken holdning har medlemmer av Jesu Kristi Kirke til dette?  
[ Les mer ]

Få Mormons bok gratis: Dersom du synes Mormons bok virker interessant kan vi sende den i posten eller levere den helt gratis og uforpliktende til deg!  
[ Les mer ]

Hvorfor finnes det mormonere?: Hvorfor er Jesu Kristi Kirke den viktigste religiøse organisasjon på jorden i dag? Hva var årsaken til at Jesu Kristi evangelium måtte gis tilbake til jorden, og at kirken måtte bygges opp fra bunnen av?  
[ Les mer ]


Den hvite gud med skjegg som besøkte Amerika: Overalt de reiste i den nye verden, ble misjonærer, nybyggere, kolonister og erobrere fortalt merkelige historier om en hvit besøkende med skjegg som kom i gamle tider - lenge før Columbus - og brakte en høyere sivilisasjon med seg.  
[ Les mer ]

www.SisteDagersHellige.no har som overordnet mål å spre det sanne budskapet om Jesus Kristus og Guds plan for menneskene.

Dette er ikke Kirkens offisielle nettsted, men det drives likevel med samme mål og lære som Jesu Kristi Kirke av Siste Dagers Hellige. SisteDagersHellige.no eies og drives av firmaet ABC-nett. Ansvarlig redaktør: F.H. Røed


12.11.05:
Tilgivelse

11.08.05:
Pornografi - et tragisk onde blant oss

09.06.05:
Vår Fader elsker meg

04.06.05:
Dette er Herrens evangelium

04.06.05:
Jeg vet at denne kirken er Jesu Kristi sanne og levende kirke

23.05.05:
Spør Gud av et oppriktig hjerte

18.05.05:
Abort og det ufødte liv

16.05.05:
Jeg vet nå hvem Gud og Jesus Kristus er

08.05.05:
Det har aldri vært tvil i mitt sinn

05.05.05:
En historie om fristelse, prøvelser og motgang

26.04.05:
Hvordan fikk jeg fred i min sjel?

29.02.05:
Kirkens statistiske rapport for 2004

12.12.04:
Den levende Kristus - apostlenes vitnesbyrd

24.03.04:
Gud viste meg hvor jeg skulle gå

01.11.03:
Mormonkirken - hva er det egentlig?

13.08.03:
Handlefrihet - menneskets frihet til å velge sin egen vei

27.05.03:
Guddommen

07.05.03:
Misjonærer og misjonærarbeid i Jesu Kristi Kirke

12.02.03:
Hva menes med 'Siste Dagers Hellige'?

04.02.03:
Hva er egentlig meningen med livet?

18.01.03:
Jeg visste at jeg kom til å bli døpt

06.01.03:
Berømte medlemmer av Jesu Kristi Kirke

08.10.02:
Bibelen og Mormons bok er begge Guds ord

02.10.02:
Basketball i Norge - og mormonere


TIPS EN BEKJENT
om denne artikkelen!

Ditt navn:

Din e-post:

Mottakers navn:

Mottakers e-post:

Din kommentar:Dette er ikke Kirkens offisielle nettsted. SisteDagersHellige.no eies og drives av firmaet ABC-nett, org. nr. 983 182 364,
med samme mål og lære som Jesu Kristi Kirke av Siste Dagers Hellige. Ansvarlig redaktør: Finn H. Røed
Programvare og design © WebBusiness AS 1999-2006