Informasjon og kunnskap om Jesu Kristi Kirke av Siste Dagers Hellige Korrekt kunnskap om mormonere og Mormons bok Mormons bok vitner om Jesus Kristus og Bibelen.
Søk etter artikler
  Artikkelsamling
  Forskning på MB
  Kirken i Norge
  Linker
  Diverse
  Våre Vitnesbyrd

  TIL FORSIDEN


NYHETSBREV

Les Mormons bok

På dette nettstedet finner du omfattende informasjon om Mormons Bok og Jesu Kristi Kirke av Siste Dagers Hellige, også kalt 'mormonere'.

Dersom du har spørsmål er du hjertelig velkommen til å ta kontakt for å få mer informasjon, enten du er personlig interessert eller skal lage en skoleoppgave om kirken.

Vitnesbyrd menn
Vitnesbyrd kvinner

| Tilbake |

Misjonærer og misjonærarbeid i Jesu Kristi Kirke

Jesu Kristi Kirke av Siste Dagers Hellige er aktivt engasjert i å undervise Jesu Kristi gjengitte evangelium.


To misjonærer fra Jesu Kristi Kirke
Jesus sa: “Gå derfor ut og gjør alle folkeslag til disipler, idet dere døper dem til Faderens og Sønnens og Den Hellige Ånds navn og lærer dem å holde alt det jeg har befalt dere.” (Matteus 28:19-20).

Mer enn 60.000 frivillige misjonærer over hele verden deler den gleden de har funnet i evangeliet med andre. De fleste av dem er unge og ugifte, og de tjener en heltidsmisjon på mellom 18 og 24 måneder der de selv dekker utgiftene til livets opphold. Disse misjonærene deler et budskap om Jesus Kristus og Hans forsoning med alle mennesker. De underviser om vår Himmelske Faders store frelsesplan som gir oss alle muligheten til å komme tilbake til Ham.

Misjonærene er vanligvis mellom 19-21 år gamle. Mange pensjonister, både menn og kvinner og ektepar, reiser også på misjon. Det å reise på misjon er helt frivillig, og man mottar ikke lønn eller andre godtgjørelser. Misjonærene avtjener sin misjon der de blir kalt til å tjene av Kirken.

Før man reiser på misjon må man godkjennes av kirkens ledelse. Enhver misjonær blir etter anbefaling fra lokale ledere kalt til sin misjon fra kirkens hovedkvarter. Misjonæren reiser først til et av 15 mulige opplæringssentere verden over for å få en tre ukers opplæring, eller eventuelt ni uker hvis vedkommende skal reise til et land med et fremmedspråk.

Misjonærene er instruert til å ha dyp respekt for landets lover og tradisjoner / skikker i det landet de skal misjonere i. De skal også respektere enkeltmenneskers rett til selv å bestemme hvordan de ønsker å tilbe Gud. 

Misjonærene underviser i evangeliet til dem som er interessert. De utfører også samfunnstjeneste og hjelper mennesker som trenger hjelp. Noen har spesielle oppgaver med helsearbeid, samfunnsoppgaver eller andre behov som kan være aktuelle.

Det er i overkant av 60 heltidsmisjonærer som tjener her i Norge. De fleste av disse er unge amerikanske menn som har valgt å vie to år av sitt liv på å bringe mennesker til Kristus, men det finnes også både kvinnelige misjonærer og ektepar som misjonerer på heltid i vårt land. Hvis de banker på din dør eller hvis du møter dem på gaten håper vi du setter av litt tid til å høre på det budskapet de så gjerne vil dele med deg. Dersom du likevel ikke ønsker å snakke med dem, vil de være høflige og ikke opptre påtrengende.

I de ulike lokale menighetene drives det også misjonærarbeid i samarbeid med heltidsmisjonærene. Vanlige medlemmer kan ha oppgaver som lokale misjonærer der forkynnelsen utføres etter behov.

Du kan kontakte misjonskontoret i Norge hvis du har spørsmål om misjonærarbeidet: Den Norske Misjon, Bærumsv. 373, 1346 GJETTUM. Telefon: 67 52 12 70. Du kan også kontakte den enkelte menighet. Du finner menighetsoversikt for hele Norge via hovedmenyen til venstre (velg linken "Kirken i Norge").


Ref: FHR (07.05.03)

Utskriftsvennlig versjon Klikk for en utskriftsvennlig versjon av artikkelen!Noen ord om menigheten i Kristiansand
Vi holder til i eget kirkebygg på toppen av Slettheia like utenfor Kristiansand sentrum. Der har vi holdt ukentlige møter siden april 1992, men Kirken har vært i landsdelen siden siste halvdel av 1800-tallet.


Basketball i Norge - og mormonere
Misjonærer fra Jesu Kristi Kirke hadde en sentral rolle i etableringen av basketball som organisert idrett i Norge. Under Norges Basketballforbunds offisielle nettside finner vi følgende informasjon:


Hvor velsignet er egentlig Norge?
Herren har velsignet det norske folk i stor grad. Vi lever i fred, vår nasjon har større velstand og trygghet enn alle andre land på jorden. Hva mer kan vi egentlig ønske oss?


Kort om kirkens historie i Norge
Jesu Kristi Kirke kom tidlig til Skandinavia og Norge. De første misjonærene kom til Risør allerede i 1851.

Flere artikler

Menighetsoversikt SØRLANDET OG VESTLANDET
Liste over menigheter, adresser, møtetider og kontaktperson (tilsammen 6 menigheter)


Menighetsoversikt ØSTLANDET
Liste over menigheter, adresser, møtetider og kontaktperson (tilsammen 9 menigheter)


Menighetsoversikt MIDT-NORGE
Liste over menigheter, adresser, møtetider og kontaktperson (tilsammen 4 menigheter)


Menighetsoversikt NORD-NORGE
Liste over menigheter, adresser, møtetider og kontaktperson (tilsammen 4 menigheter)


Jesu Kristi Kirke av Siste Dagers Hellige (mormonerne) i Norge
Her finner du komplett oversikt over de tilsammen 23 menighetene av "mormonkirken" i Norge.


Kirkens tidskrift på norsk - Liahona
Kirkens tidsskrift er oppkalt etter et kompass i Mormons bok. Folket brukte det til å finne frem der de ellers ville ha gått seg vill. På samme måte er Guds ord et kompass for oss i våre liv. Liahona gir oss veiledning, trøst og styrke i hverdagen.


TIPS EN BEKJENT
om denne artikkelen!

Ditt navn:

Din e-post:

Mottakers navn:

Mottakers e-post:

Din kommentar:Dette er ikke Kirkens offisielle nettsted, men drives av aktive medlemmer av Kirken,
med samme mål og lære som Jesu Kristi Kirke av Siste Dagers Hellige.
Publiseringsløsning © WebBusiness AS 1999-2007