Informasjon og kunnskap om Jesu Kristi Kirke av Siste Dagers Hellige Korrekt kunnskap om mormonere og Mormons bok Mormons bok vitner om Jesus Kristus og Bibelen.
Søk etter artikler
  Artikkelsamling
  Forskning på MB
  Kirken i Norge
  Linker
  Diverse
  Våre Vitnesbyrd

  TIL FORSIDEN


KONTAKTSKJEMA
NYHETSBREV

Les Mormons bok

På dette nettstedet finner du omfattende informasjon om Mormons Bok og Jesu Kristi Kirke av Siste Dagers Hellige, også kalt 'mormonere'.

Dersom du har spørsmål er du hjertelig velkommen til å ta kontakt for å få mer informasjon, enten du er personlig interessert eller skal lage en skoleoppgave om kirken.

Vitnesbyrd menn
Vitnesbyrd kvinner

| Tilbake |


Jeg vet nå hvem Gud og Jesus Kristus er
Stein Hugo Hansen, Stavanger:
Da jeg fikk se hva Joseph Smith opplevde da vår Himmelske Fader og Jesus Kristus viste seg for ham, brant det så sterkt i hele meg at jeg ble helt overbevist om at det jeg der så, virkelig hadde skjedd.

Som ung hadde jeg en en sterk forvissning om at Gud og Jesus eksisterer. Det var ikke ofte jeg leste i Bibelen, men når det skjedde fulgte det en god følelse med, spesielt når jeg leste om Jesus i Det nye testamentet.

Etter hvert som jeg ble eldre ble min søkertrang sterkere. I tredje klasse på videregående skole i Harstad, diskuterte vi mye religion og hensikten med livet. Jeg var nok mest tilhører, men desto mer lutter øre. Vissheten om Gud og Jesu eksistens ble stadig sterkere. Jeg visste bare ikke hvor Han var og hvordan jeg kunne nå Ham. Jeg kom i militæret og min søkertrang ble enda sterkere.

Jeg bestemte meg for å snakke med Gud. Det kunne jo være Han kunne hjelpe meg. Jeg var da stasjonert i indre Troms, nokså nær mitt barndomshjem på Fjelldal i Nordland. Nå fikk jeg en sterk lyst til å legge en og annen frihelg eller perm til Trondheim, hvor min bror og hans familie bodde. De tilhørte Jesu Kristi Kirke av Siste Dagers Hellige. Jeg følte veldig godt for å være sammen med dem. De holdt familiebønn og fulgte en del prinsipper som jeg følte godt for. Jeg spurte om jeg kunne få bli med dem i kirken. Det fikk jeg, men de var reserverte for de ville vel helst ikke ha "skylden" for å bringe meg inn i mormonkirken. Det var tross alt ikke det mest positive sett fra et verdslig ståsted da.

Av en eller annen grunn syntes jeg at jeg ikke fikk vite nok. Jeg ville jo vite alt. Jeg fikk også lest en del, men det var ikke nok. Jeg måtte ha mer. En gang fikk jeg mast meg til å se noen filmstriper som lå i kirken i Trondheim. Den ene handlet om Joseph Smith og hans søken etter "den sanne kirke". Jeg kjente meg igjen i hans søken og da jeg fikk se hva han opplevde da vår Himmelske Fader og Jesus Kristus viste seg for ham, brant det så sterkt i hele meg at jeg ble helt overbevist om at det jeg der så, virkelig hadde skjedd. Jeg ble svært glad og kunne ikke forstå hvorfor jeg ikke hadde fått vite dette før.

Senere det samme året kom jeg som student til Høgskolen i Bodø. Jeg kontaktet min bror i Trondheim for å finne adressen til Jesu Kristi Kirke i Bodø. Jeg fikk en adresse som ikke stemte. Dermed gikk det et halvt år til uten at jeg fant kirken der. I mellomtiden hadde broderen funnet ut at kirkens medlemmer midlertidig hadde møtene i et privat hjem til de fant seg nye lokaler. Dermed tok det ikke lang tid før jeg fant fram. Jeg opplevde den samme glede og sterke følelse i denne menigheten.

Nå fikk jeg også vite hvordan jeg kunne bli et medlem av denne kirken som jeg følte så sterkt for. Jeg ble undervist av misjonærene, og en maidag ble jeg døpt i Soløyvannet utenfor Bodø. Min bror og svigerinne kom til dåpen, helt fra Trondheim. Min bror hadde prestedømmet og kunne derfor døpe meg. Deretter la han sine hender på meg, ga meg den Hellige Ånds gave og bekreftet meg som medlem av Jesu Kristi Kirke av Siste Dagers Hellige. Det var en stor dag i mitt liv, ved det vannet, for ganske nøyaktig 25 år siden. Jeg er dem evig takknemlig som var delaktig i min søken etter vår Himmelske Fader og og den kirken her på jord som er ledet av Hans sønn, Jesus Kristus.

Først i ettertid har jeg innsett Herrens hånd i min søken etter Ham. Jeg vet nå hvem Gud og Jesus Kristus er. Jeg vet litt mer om deres uutømmelige kjærlighet for alle mennesker og at de har en fullkommen plan som vil gjøre oss lykkelige sammen med våre familier, ikke bare mens vi lever her på jorden, men for all evighet. Jeg har lært at Herren leder dem som ønsker å bli ledet av Ham gjennom den Hellige Ånd. Den samme prestedømmet og myndighet som Jesus innehadde er gjengitt til jorden, og innehas av verdige menn i dag. Bibelen, Mormons bok og andre hellige opptegnelser vitner om dette.

Jeg føyer mitt vitnesbyrd til rekken av de mange som er gitt, og utfordrer enhver som tør til å spørre Gud om sannheten av disse ting. Jeg vitner om at de er sanne, i Jesu Kristi navn. Amen.

Stein Hugo Hansen, Stavanger den 15. mai 2005
shhan@broadpark.no
Ref: (16.05.05)

Utskriftsvennlig versjon Klikk for en utskriftsvennlig versjon av artikkelen!


FRA FORSIDEN:

Send et postkort fra Kristus.no!: Nå kan du sende gratis postkort til venner og kjente med motiver av Jesus, blomster og andre positive bilder. Gjør noen andre glade ved å gi dem litt oppmerksomhet!  
[ Les mer ]

Jeg kjenner en mormoner...: Er du kollega, arbeidsgiver, bekjent, lærer, medelev eller nabo av et medlem av Jesu Kristi Kirke av Siste Dagers Hellige? Er det noe spesielt du burde vite om?  
[ Les mer ]

Særtrekk ved Jesu Kristi Kirke av SDH : Mange lurer på hva som skiller kirkens lære fra andre kristne trosretninger. Her finner du en oversikt over åtte viktige forskjeller og særtrekk i den såkalte "mormonkirken", samt linker til andre relevante artikler.  
[ Les mer ]

Er vi bedre enn andre...?: Religiøse mennesker kan ha en uheldig tendens til å oppfatte seg selv som bedre enn andre, bare fordi de tilhører en organisasjon som de har stor tillit til. Hvilken holdning har medlemmer av Jesu Kristi Kirke til dette?  
[ Les mer ]

Få Mormons bok gratis: Dersom du synes Mormons bok virker interessant kan vi sende den i posten eller levere den helt gratis og uforpliktende til deg!  
[ Les mer ]

Hvorfor finnes det mormonere?: Hvorfor er Jesu Kristi Kirke den viktigste religiøse organisasjon på jorden i dag? Hva var årsaken til at Jesu Kristi evangelium måtte gis tilbake til jorden, og at kirken måtte bygges opp fra bunnen av?  
[ Les mer ]


Den hvite gud med skjegg som besøkte Amerika: Overalt de reiste i den nye verden, ble misjonærer, nybyggere, kolonister og erobrere fortalt merkelige historier om en hvit besøkende med skjegg som kom i gamle tider - lenge før Columbus - og brakte en høyere sivilisasjon med seg.  
[ Les mer ]

www.SisteDagersHellige.no har som overordnet mål å spre det sanne budskapet om Jesus Kristus og Guds plan for menneskene.

Dette er ikke Kirkens offisielle nettsted, men det drives likevel med samme mål og lære som Jesu Kristi Kirke av Siste Dagers Hellige. SisteDagersHellige.no eies og drives av firmaet ABC-nett. Ansvarlig redaktør: F.H. Røed


12.11.05:
Tilgivelse

11.08.05:
Pornografi - et tragisk onde blant oss

09.06.05:
Vår Fader elsker meg

04.06.05:
Dette er Herrens evangelium

04.06.05:
Jeg vet at denne kirken er Jesu Kristi sanne og levende kirke

23.05.05:
Spør Gud av et oppriktig hjerte

18.05.05:
Abort og det ufødte liv

16.05.05:
Jeg vet nå hvem Gud og Jesus Kristus er

08.05.05:
Det har aldri vært tvil i mitt sinn

05.05.05:
En historie om fristelse, prøvelser og motgang

26.04.05:
Hvordan fikk jeg fred i min sjel?

29.02.05:
Kirkens statistiske rapport for 2004

12.12.04:
Den levende Kristus - apostlenes vitnesbyrd

24.03.04:
Gud viste meg hvor jeg skulle gå

01.11.03:
Mormonkirken - hva er det egentlig?

13.08.03:
Handlefrihet - menneskets frihet til å velge sin egen vei

27.05.03:
Guddommen

07.05.03:
Misjonærer og misjonærarbeid i Jesu Kristi Kirke

12.02.03:
Hva menes med 'Siste Dagers Hellige'?

04.02.03:
Hva er egentlig meningen med livet?

18.01.03:
Jeg visste at jeg kom til å bli døpt

06.01.03:
Berømte medlemmer av Jesu Kristi Kirke

08.10.02:
Bibelen og Mormons bok er begge Guds ord

02.10.02:
Basketball i Norge - og mormonere


TIPS EN BEKJENT
om denne artikkelen!

Ditt navn:

Din e-post:

Mottakers navn:

Mottakers e-post:

Din kommentar:Dette er ikke Kirkens offisielle nettsted. SisteDagersHellige.no eies og drives av firmaet ABC-nett, org. nr. 983 182 364,
med samme mål og lære som Jesu Kristi Kirke av Siste Dagers Hellige. Ansvarlig redaktør: Finn H. Røed
Programvare og design © WebBusiness AS 1999-2006