Berømte medlemmer av Jesu Kristi Kirke
Fra tid til annen får vi spørsmålet "finnes det noen berømte mormonere?". Her finner du et lite utvalg av medlemmer som har markert seg gjennom musikk, film, forskning, oppfinnelser og politikk.


Donny and Marie Osmond
Popgruppen The Osmonds, og kanskje aller mest Donny og Marie, var store popstjerner på 70-tallet. Kirken har alltid satt musikk og kunst høyt, noe som har bidratt til at mange av dens medlemmer har fått utvikle sine talenter i menighetslivet og senere for et større publikum. I Skandinavia husker mange de tre brødrene i The Herreys fra Sverige med Melodi Grand Prix sangen "Diggi-loo diggi-ley" :-)

Gerald R. Molen, en av vår tids største filmprodusenter, er medlem av kirken. Han har produsert storfilmer som blant annet Jurassic Park, Schindlers liste og Minority Report, samt vært medprodusent på Twister og Rainman. Du finner en komplett liste over hans arbeid her. Se også bildet på bunnen av denne siden!

Pioneren og kirkelederen Brigham Young er veldig kjent i amerikanske historiebøker. Tidligere president for kirken på 80- og 90-tallet, Ezra Taft Benson, var en svært respektert landbruksminister i USA's regjering.

Astronauten Richard A. Searfoss og rockeartisten Randy Bachman (fra gruppa Bachman Turner Overdrive / BTO) er aktive medlemmer av kirken. Det er mange eksempler på medlemmer av kirken som er respekterte og meget fremstående innenfor områder som f.eks. medisin, arkeologi, astronomi og edb.

Philo Farnsworth (1906-1971) regnes som oppfinneren av TV-apparatet, noe som gjør ham til en meget spesiell oppfinner i verdenshistorien.

Selv om RCA prøvde å ta æren for å stå bak og ha funnet opp fjernsynsapparatet, så produserte Farnsworth den første fungerende modellen da han var bare 21 år gammel. Da RCA ikke kunne bevise at de hadde produsert en TV først, ga det amerikanske patent-kontoret æren og patenten til Farnsworth.

Utdannelse og kunnskap har alltid stått høyt i kirken, noe som gir seg utslag i at mange av kirkens aktive medlemmer er opptatt av å søke kunnskap på ulike måter. Vi tror at ethvert intelligent prinsipp som vi tilegner oss i dette liv vil være med oss i evigheten, enten det dreier seg om matematiske, musikalske, omsorgsmessige, sosiale eller andre felt som krever erfaring og personlig utvikling.Gerald R. Molen, produsent av storfilmer som blant annet Jurassic Park og Schindlers liste.Ref: FHR (06.01.03)


Mormonere vitner om Jesus
www.SisteDagersHellige.no